Levende Historie op volle sterkte

admin Amersfoort a/d Eem, Pers

Amersfoort Nu
van de redactie
www.amersfoortnu.nl
16 juli 2014

Levende Historie op volle sterkte
Schoolkinderen en hun ouders completeren teams met rolspelers

Levende Historie is één van de best bezochte attracties in de zomer in Amersfoort. Sinds deze maand is Levende Historie in de Mannenzaal en het Burgerweeshuis weer open. In beide historische locaties worden de verhalen uit 1907 en 1603 verteld door tientallen rolspelers.

leusderkrant

Foto: Richard Sinon

Nu de vakanties beginnen, schuiven ook de meespelende schoolkinderen en hun ouders aan als rolspelers. Alle teams, met in totaal ruim 75 spelers, zijn weer op volle sterkte. Ze zijn klaar om alle toeristen die Amersfoort bezoeken te vertellen over vroeger. De rolspelers vertellen deze geschiedenis door in de huid te kruipen van mensen van toen. Ze vertellen hun ‘eigen verhaal en nemen bezoekers honderden jaren mee terug in de tijd in het Burgerweeshuis en de Mannenzaal en ook rondom de Eemhaven met de app Lost in Time aan de Eem. In de Mannenzaal zijn verhalen uit 1907 te horen. Verhalen over het leven van vroeger, de strenge binnenvader en de veel te lieve ondermoeder. In het Burgerweeshuis klinken verhalen van rond 1600. De regentenkamer en de werkzolder vormen het decor voor de verhalen van de binnenmoeder, de dienstmeiden en de weeskinderen.
Lost in Time aan de Eem is het nieuwe project van Stichting Levende Historie. De app is gemaakt voor de iPad, en kan thuis worden gedownload. Op diverse plekken ( VVV, Eemhuis en Flehite) is een iPad met het spel te huur. Om het spel te spelen moet men naar de Eemhaven komen. Daar zijn in de zomermaanden ook spelers van Levende Historie aanwezig die met extra opdrachten en aanvullende verhalen het spel extra spannend maken. Kijk ook op www.levendehistorie.nl voor openingstijden.

Deel deze pagina! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePin on Pinterest