Maar wel een heel leuk spelletje

Michiel van Eunen Amersfoort a/d Eem, Pers

Nienke Gorter in AD, Vrijdag 1 augustus 2014

We moeten naar de ‘Koppelpoort!” Pien rent zonder uit te kijken het Kleine Spui over richting de poort. Ik hobbel achter haaraan en begrijp amper wat we aan. het doen zijn. Even geleden stonden we nog voor stadsbrouwerij De Drie Ringen en keken we naar het scherm van een knalrode iPad. Een iPad die ze geleend heeft om het spel ‘Lost in Time’ te kunnen spelen. Het is een spel over de geschiedenis van Amersfoort en het speelt zich af in het gebied rondom de Eemhaven. Een professor, die enorm lijkt op Freek de Jonge, heeft een tijdmachine gemaakt en vraagt aan Pien om hem te helpen. Door filmpjes te bekijken, spelletjes te spelen en opdrachten uit te voeren kan Pien voorkomen dat een jongAmsfrt_IMG_6571e hacker de tijdmachine te pakken krijgt. Of zoiets… want helemaal begrijpen doe ik het niet. Het verbaast me hoe Pien met het spel aan de gang gaat; ze begint gewoon zonder ook maar ietsvan de spelregels te weten. Terwijl ik de informatie nog probeer te laten doordringen in mijn hoofd is Pien alweer druk in de weer met de iPad en de opdrachten. Ze gaat zo snel dat ik het amper biuj kan houden. De karige momenten dat ze me de kans geeft ook even op de iPad te kijken zie ik bekende Amersfoorters langskomen. Havenmeester Van Hoof wordt gespeeld door Coen Molenveld en in de brouwer herken ik stadsdichter Cees van Weerd. Andere leden van ‘Levende Historie’ nemen ook rollen op zich of zijn figurant. Ik besluit even pauze te nemen en ga op een muurtje bij de brug zitten. In de verte zie ik Pien rennen. Onze buurjongen Tijn heeft zich bij haar aangesloten en samen rennen ze van gebouw naar gebouw om -zo blijkt later- punten te verzamelen. Hun gezichtenworden steeds roder, het enthousiasme
blijft onverminderd groot. Wat een geweldig idee, zo’n spel. Ik denk dat ik binnenkort eens in alle rust een iPad huur en dan op mijn gemakje de opdrachten doe en de filmpjes bekijk. Deze maand wordt het spel op viijdag en zaterdag ondersteund door de leden van Levende Historie. Zij lopen in het Eemgebied rond zodat het spel nog echter wordt. Schrik dus niet wanneer u vandaag of morgen kinderen ziet rondhollen met een iPad, terwijl even verder de brouwer voor de brouwerij staat en de kinderen een opdracht geeft. ‘Lost in Time’… Het is maar een spelletje, maar wel een enorm leuk spelletje!

 

 

 

Deel deze pagina! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePin on Pinterest